HOOFDDORP - Thierry Henry zal deze maand niet aan zijn derde dienstverband beginnen bij Arsenal. Arsène Wenger wuifde dinsdag de suggestie weg dat hij zijn voormalige pupil opnieuw op huurbasis wil overnemen van New York Red Bulls.

De Franse aanvaller kwam vorig jaar na afloop van het seizoen in de MLS weer enige tijd uit voor 'The Gunners', maar daar wil Wenger nu niets van weten.

"Hij is daar nu helemaal niet fit genoeg voor", verduidelijkt de Franse manager. "Bovendien komt hij net terug van vakantie. Het is op dit moment echt niet aan de orde."

Een maand geleden stond de deur voor de 35-jarige clubicoon nog wel open, liet 'Le Professeur' destijds optekenen.

Henry trainde mee bij de Londenaren en met het oog op de afwezigheid van Gervinho, die met Ivoorkust op de Afrika Cup aantreedt, hintte Wenger dat hij niet onwelwillend tegenover een derde dienstverband van zijn landsgenoot stond.

"Thierry zal sowieso met ons meetrainen en ik sluit het niet uit dat we een huurovereenkomst sluiten." Aangezien de competitie in de Verenigde Staten pas in maart begint, zou de oud-speler van onder meer Barcelona geen duels hoeven missen van zijn werkgever.

Clubtopscorer

Met 228 treffers in 378 officiële duels is Henry topscorer aller tijden voor Arsenal. De fans van ‘The Gunners’ riepen de pijlsnelle aanvaller in 2008 uit tot de beste speler die ooit uitkwam voor de club uit Noord-Londen, voor Dennis Bergkamp.