CHENNAI - Igor Sijsling is het nieuwe jaar in mineur begonnen. De 25-jarige Amsterdammer werd dinsdag al in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Chennai uitgeschakeld.

Sijsling verloor in twee sets van de Duitser Cedrik-Marcel Stebe (de nummer 177 van de wereld): 4-6 en 4-6. Robin Haase bereikte maandag wel de tweede ronde in de Indiase stad.

Sijsling schreef twee weken geleden de KNLTB Tennis Masters op zijn naam. De nummer 68 van de wereld kon die zege geen vervolg geven in Chennai.

In Auckland (Nieuw-Zeeland) gaat Sijsling zich verder voorbereiden op de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.

De 22-jarige Stebe had zich via de kwalificaties opgewerkt naar het hoofdtoernooi.

De Duitser werkte in de tweede set liefst vier breakpoints weg, terwijl Sijsling in beide sets één keer werd gebroken. Stebe neemt het in de tweede ronde op tegen Stanislas Wawrinka uit Zwitserland.

Haase

Haase sloeg zich op oudejaarsdag in twee sets langs Yuki Bhambri uit India (7-5 6-3) en staat nu tegenover de Sloveen Aljaz Bedene.

Het was voor de Hagenaar zijn eerste overwinning op de ATP Tour sinds augustus, toen hij de tweede ronde haalde in Winston-Salem.