HOOFDDORP - Miami Heat heeft het jaar 2012 afgesloten met een zege. De titelverdediger in de NBA had wel een extra periode nodig om zich te ontdoen van Orlando Magic: 110-112. 

Een dunk van Dwyane Wade met nog 6,2 seconden op de klok besliste de confrontatie in Orlando. Magic koesterde met één kwart te gaan nog een voorsprong van zeven punten.

In de slotfase stonden de sterren van Miami op. Zo maakte LeBron James acht van zijn 36 punten in de extra periode. Heat, dat de vorige twee duels had verloren, heeft nu een balans van 21 zeges tegenover acht nederlagen.

Bij Orlando Magic had Nikola Vucevic een hoofdrol met twintig punten en liefst 29 rebounds, een clubrecord.

Oklahoma City Thunder won met 114-96 van Phoenix Suns, vooral dankzij de productiviteit van Kevin Durant (dertig punten) en Russell Westbrook (24 punten).

Thunder heeft nu vijftien van de laatste zeventien duels in winst omgezet en staat op een balans van 24 zeges tegenover zes verliesbeurten.

Zege Bobcats

Chicago Bulls ging zeer verrassend in eigen huis onderuit tegen Charlotte Bobcats: 81-91. Voor de Bobcats kwam daarmee een einde aan een serie van achttien achtereenvolgende nederlagen.

Kemba Walker maakte achttien punten voor de Bobcats, Gerald Henderson zestien. De twintig punten van Luol Deng waren voor Chicago Bulls niet genoeg om het oude jaar juichend uit te luiden.

De beslissing viel in het laatste kwart, toen de Bobcats na een gelijke stand (65-65) ineens tien punten op rij maakten. ''We snakten naar een zege, hier hebben we keihard voor gevochten'', jubelde Henderson.

San Antonio Spurs boekte een simpele zege op Brooklyn Nets (104-73).