BARCELONA - De zieke trainer Tito Vilanova zal midden januari zijn werk bij Barcelona kunnen hervatten. Dat zei voorzitter Sandro Rosell van de Spaanse topclub vrijdag. ''Hij zal binnen vijftien tot twintig dagen terugkeren.''

Vilanova is op 20 december opnieuw geopereerd aan kanker in zijn speekselklieren. De ziekte trof hem voor het eerst een jaar geleden. Ook toen werd een tumor verwijderd en kon hij na drie weken alweer aan het werk.

''Hij zal zijn werk combineren met zijn behandeling. Het belangrijkste is dat hij gezond wordt. Voetbal staat nu op de tweede plaats'', aldus Rosell.

Assistent Roura

Assistent-trainer Jordi Roura heeft tijdelijk de functie van Vilanova overgenomen. Barça leidt riant in de competitie. Nummer twee Atletico Madrid volgt op negen punten. Aartsrivaal Real Madrid staat derde en heeft liefst zestien punten achterstand na zeventien wedstrijden.

In november vorig jaar werd ook al een tumor uit de speekselklieren van Vilanova verwijderd. Destijds kon hij drie weken later alweer aan het werk.