AMSTERDAM - In een goed verstopte bergplaats in de auto van Bernard Sainz heeft de Belgische justitie dopingproducten aangetroffen. Dat meldt De Standaard donderdag. Sainz, paardenfokker en ex-verzorger van wielrenner Frank Vandenbroucke, had in de auto producten liggen op basis van corticoïden.

Corticoïden staan op de lijst van verboden producten van de wielerbond. De omstreden 'wonderdokter' Bernard Sainz werd vorige week tijdens een verkeerscontrole tegengehouden na een bezoek aan Frank Vandenbroucke. In zijn auto werden flacons gevonden. Hij is verscheidene keren verdacht van handel in dope.

Vandenbroucke

Ook het lot van Vandenbroucke is in handen van justitie. De wielerploeg Domo-Farm Frites ontsloeg eind februari Vandenbroucke op staande voet. In de woning van de Belg waren hoeveelheden epo, morfine en clenbuterol aangetroffen.

Om zijn conditie op peil te houden heeft de werkloze Vandenbroucke zich gestort op de Iron Man-triatlon in Hawaiï. Begin deze week zocht de Belg contact op met het triatlonteam waar onder meer Luc Van Lierde deel van uitmaakt. De oud-wereldkampioen Van Lierde zag echter een samenwerking met de wielrenner niet zitten. De triatleet huivert ervoor zich te associëren met een man-in-opspraak.

/SPORTVandenbroucke: Top halen zonder doping onmogelijk