HOOFDDORP - Sven Kramer zal zaterdag zijn jacht op de titel bij het NK allround op de 500 meter in rit elf beginnen tegen Maurice Vriend. Op de 5000 meter ontmoet hij ploeggenoot Jan Blokhuijsen.

Regerend kampioen Ted-Jan Bloemen rijdt op de 500 meter al in paar zes tegen Jos de Vos. Jong Oranje-rijder Kai Verbij mag in rit tien schaatsen tegen favoriet Blokhuijsen. Ploeggenoten Renz Rotteveel en Koen Verweij sprinten tegen elkaar in paar twaalf.

De 5000 meter voor de mannen kent verder in rit twaalf een strijd tussen Koen Verweij en Douwe de Vries rijden, terwijl Mark Ooijevaar en Bloemen de laatste afstand van zaterdag afsluiten.

Dames

De drie kilometer voor dames kent in rit negen de strijd tussen een 'shorttrackster' (Jorien ter Mors) en een 'marathonrijdster' (Mariska Huisman). Wüst en Joling starten in het paar erna, terwijl Valkenburg en Linda de Vries de slotrit rijden op de 3000 meter.

Imke Vormeer en Julia Berentschot verschijnen zaterdag om twaalf uur als eerste paar op het ijs voor hun 500 meter.

Diane Valkenburg start in rit acht tegen Rianne Hadders, terwijl Jorien ter Mors het twee ritten later opneemt tegen Jorien Voorhuis. Wüst-Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte-Joling sluiten de rij op de kortste afstand.