LOENHOUT - Marianne Vos is vrijdag als vijfde geëindigd bij de Azencross in Loenhout.

De wereldkampioene veldrijden kwam al vroeg in de wedstrijd ten val en moest daarna in de achtervolging.

Het lukte haar niet aansluiting te vinden bij de kop. Vos won zondag nog de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder.

De winst was voor de Belgische Sanne Cant. De Britse Nikki Harris finishte als tweede voor de Amerikaanse Kathy Compton.

Albert

Niels Albert heeft vrijdag de wedstrijd bij de mannen op zijn naam geschreven.

De Belgische wereldkampioen veldrijden bleef de Tsjech Zdenek Stybar en de Belg Kevin Pauwels voor. Thijs van Amerongen was de beste Nederlander, op een zesde plaats.

Albert leek de overwinning in de voorlaatste ronde te verspelen. Hij reed samen met Stybar aan de leiding toen de Tsjech er bij hem vandoor ging.

Stybar leek daarmee met gemak op de overwinning toe te kunnen rijden, maar Albert kwam in de laatste ronde terug bij de kop. Het beste was er toen af bij de Tsjech, waardoor Albert zijn leidende positie in het klassement van de Bpost Bank Trofee kon verstevigen.

Nys

Sven Nys, die voor aanvang nog tweede stond in het klassement, kende een ongelukkige wedstrijd. De Belg viel enkele keren hard en kreeg ook nog eens een beker bier naar zijn hoofd geslingerd.

Nys stapte kwaad af en ging verhaal halen bij de biergooier. Hij liep er veel tijdverlies door op, waardoor hij uit de top drie viel.

Bij de beloften was er Nederlands succes voor Corné van Kessel. Hij bleef in de sprint de Belg Wietse Bosmans net voor. Wout van Aert werd derde.