HOOFDDORP - Oklahoma City Thunder heeft donderdag in de NBA voor de elfde keer op rij gewonnen in eigen huis. De verliezend finalist van vorig seizoen schudde pas in de 'extra time' Dallas Mavericks van zich af: 111-105. 

Darren Collison slaagde er vlak voor tijd met een driepunter in om een verlenging te forceren voor de Mavericks. Daarin stond Russell Westbrook op, die acht van zijn zestien punten noteerde in de extra periode.

Met veertig punten toonde Kevin Durant zich echter het meest productief voor Thunder. Dirk Nowitzki kon bij Dallas nog geen indruk maken. De Duitser keerde onlangs terug na een knieblessure en bleek geen zekere factor in het vierde kwart.

"Ik wilde de bal eigenlijk niet hebben in die fase, ik kom nog uithoudingsvermogen tekort", zei Nowitzki na afloop. "Mijn knie voelde fenomenaal, maar mijn benen waren nog wat zwaar. Ons doel is het halen van de play-offs, daar verandert deze nederlaag niets aan."

De Mavericks hebben nu een balans van twaalf zeges tegenover zeventien nederlagen. Thunder won liefst 22 maal en ging zes keer onderuit.

Clippers

In de andere wedstrijd van donderdag zette Los Angeles Clippers eenvoudig Boston Celtics opzij: 106-77.

De Clippers hebben nu al vijftien duels achter gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 26 november tegen New Orleans Hornets.

De laatste keer dat een ploeg minimaal vijftien zeges achtereen boekte in de NBA was uitgerekend Celtics, in 2008. Matt Barnes liet namens de Clippers de meeste punten aantekenen: 21.