LONDEN - Darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld blijven serieuze kanshebbers voor de wereldtitel van de profbond PDC. Beide Nederlanders plaatsten zich donderdagavond in Londen met veel overtuiging voor de kwartfinales.

Van Gerwen had zo veel last van zijn linkervoet dat hij over het podium strompelde. Toch gunde de 23-jarige darter uit Boxtel de Engelsman Colin Lloyd slechts één set (4-1).

''Ik wilde mijn kleine teen in de linkervoet de laatste tijd ontlasten'', zei de Brabander. ''Daar zat een scheurtje in. Maar nu heb ik last van mijn achillespees bij mijn andere voet gekregen."

"Dat doet helaas nog veel meer pijn. Ik heb met pijnstillers gespeeld en gelukkig gewonnen. Nu maar even de beentjes omhoog en knallen in de kwartfinale.''

Barney

Van Barneveld imponeerde tegen Gary Anderson, de Schotse outsider voor de titel. De Hagenaar verpulverde zijn tegenstander met 4-0.

''Ik heb het gevoel dat ik het toernooi weer kan winnen'', stelde de gelukkige Van Barneveld. ''Zeker als ik met zo veel overtuiging blijf gooien. Deze zege voelde erg goed.''

Van Barneveld stuit vrijdag in de kwartfinale op Simon Whitlock. De 43-jarige Australiër met de lange sik en staart, ook wel bekend als 'The Wizard', rekende in een spannende partij af met de Engelsman Dave Chisnall: 4-3.

Van Gerwen, ook wel bekend als 'Mighty Mike', vervolgt de mondiale titelstrijd zaterdag met een ontmoeting met de regerend wereldkampioen Adrian Lewis uit Engeland, die een boeiend gevecht met zijn landgenoot Kevin Painter besliste (4-2).

Van der Voort

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd de kwartfinales van het WK van de profbond PDC te bereiken.

De Nederlander had weinig te vertellen tegen de als derde geplaatste Engelsman James Wade: 0-4. Van der Voort won slechts vijf legs van 'The Machine': (3-0, 3-2, 3-2, 3-1).

Dat kwam vooral omdat hij zijn legs beduidend minder uitgooide dan zijn tegenstander, die de 'dubbels' veel eenvoudiger wist te vinden.