HOOFDDORP - Cristiano Ronaldo staat er niet voor open om zijn medio 2015 aflopende contract bij Real Madrid te verlengen.

Dat bericht de Spaanse krant AS. De 'Koninklijke' wil de 27-jarige Portugees binden tot halverwege 2018. In zijn nieuwe verbintenis stijgt zijn salaris bovendien naar vijftien miljoen euro netto op jaarbasis, terwijl Ronaldo het nu met tien miljoen euro moet doen.

De winnaar van de Gouden Bal in 2008 voelt zich naar verluidt nog steeds niet gelukkig bij Real, zoals hij begin september na de 3-0 zege op Granada al liet optekenen. "Het gaat niet om geld, het bestuur weet wat er speelt", zei Ronaldo destijds.

De Spaanse pers denkt dat de Portugees zich niet gewaardeerd voelt door de fans en de media, zijn 169 goals in ruim drie seizoenen Real Madrid ten spijt. Mede daardoor zou Ronaldo het tijdens bijna elke verkiezing afleggen tegen Lionel Messi.

Onder meer Paris Saint-Germain is geïnteresseerd in Ronaldo. De Franse club werd in 2011 overgenomen door de puissant rijke Qatar Sports Investments Group, waardoor de salariseisen van de dribbelaar in elk geval geen probleem hoeven te zijn.