HOOFDDORP - Miami Heat heeft woensdag relatief eenvoudig afgerekend met Charlotte Bobcats. De kampioen in de NBA zegevierde met 105-92 in de Time Warner Cable Arena. 

Met 29 punten toonde Dwyane Wade zich het meest productief bij de Heat, op de voet gevolgd door LeBron James (27 punten). Mario Chalmers nam zeventien punten voor zijn rekening.

Miami zette al in de beginfase de toon door een 9-0 voorsprong te nemen. "We begonnen met de juiste instelling, in de tweede helft waren we wat minder consistent, maar gelukkig maakten we nog genoeg punten", zei coach Erik Spoelstra van Miami na afloop.

De titelverdediger heeft nu een balans van twintig zeges en zes nederlagen. De Bobcats staan op zeven overwinningen en 21 verliesbeurten.

Lakers

Los Angeles Lakers ging met 126-114 onderuit tegen Denver Nuggets, ondanks veertig punten van Kobe Bryant. Bij de Nuggets verzorgde Corey Brewer 27 punten, een persoonlijk record.

De Lakers hebben nu een negatieve balans van veertien zeges en vijftien nederlagen. Denver won zestien maal en moest veertien keer het hoofd buigen.

Knicks

New York Knicks heeft zich dankzij een 'buzzer-beat' van J. R. Smith hersteld van de nederlaag tegen Los Angeles Lakers op eerste kerstdag. Door een treffer in de zoemer van Smith wonnen de Knicks met 99-97 van Phoenix Suns.

Smith, die in totaal 27 punten scoorde, had tien seconden daarvoor al de stand op gelijke hoogte gebracht. Het was al de tweede keer dit seizoen dat hij zijn team in de zoemer de overwinning schonk. '

'Ik probeerde mijn schouders recht te krijgen voor de basket en de bal te laten vliegen'', glunderde Smith na afloop.