HOOFDDORP - Liverpool leek met drie zeges in de laatste vier competitieduels weer de juiste richting te hebben gevonden. De ploeg van manager Brendan Rodgers verloor woensdag echter bij Stoke City: 3-1

Spits Jonathan Walters was met twee goals de grote man bij de thuisploeg, die nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen is in de Premier League.

De twee ploegen hadden geen opstartproblemen, want binnen vijf minuten stond het al 1-1. Steven Gerrard benutte eerst een penalty - na een overtreding op Luis Suarez - maar al snel maakte Stoke via Walters gelijk.

Nog binnen het kwartier kwam de ploeg van Tony Pulis op voorsprong, bijna traditioneel uit een spelhervatting. Spits Kenwyne Jone kopte een corner binnen.

Vlak na de pauze maakte Walters zijn tweede van de avond. De Ier controleerde de bal na een verre inworp op zijn borst en volleerde het speeltuig knap achter doelman Pepe Reina.

In het vervolg wist de ploeg van Suarez het tij niet meer te keren. De oud-Ajacied kreeg nog wel geel voor een botsing met Stoke-doelman Asmir Begovic. Voormalig sc Heerenveen-speler Oussama Assaidi zat niet bij de selectie van Liverpool.

'The Reds' staan nu tiende, Stoke is achtste.