HOOFDDORP - Feyenoord heeft er veel voor over om topscorer Graziano Pellè ook na dit seizoen te behouden voor de Rotterdamse club.

De huurling van Parma is dit seizoen zeer waardevol voor de ploeg van Ronald Koeman en staat al op veertien competitiedoelpunten.

De coach zei daarom na de winst op FC Groningen op zondag al dat Pellè 'nog belangrijker' is dan John Guidetti, de Zweed die vorig seizoen indruk maakte in de punt van de Rotterdamse aanval.

Guidetti was echter net als zijn opvolger gehuurd en vertrok daardoor al na één jaar uit De Kuip. Feyenoord wil nu volgens technisch directeur Martin van Geel ver gaan om dit scenario bij Pellè te voorkomen.

"Binnen de grenzen van onze financiële mogelijkheden zullen we het maximale doen om Pellè vast te leggen”, zei Van Geel maandag tegen RTV Rijmond. "Je moet enorm inventief zijn. We zullen nooit meer óver een grens gaan, zoals dat in het verleden wel eens gebeurd is."

AZ

AZ zou ook nog een rol kunnen spelen in een mogelijk deal, want de Noord-Hollanders moeten nog een fors bedrag krijgen van Parma voor de transfer van de spits.

"AZ heeft inderdaad nog één miljoen euro tegoed", bevestigde Van Geel. "Dat zijn situaties waar je misschien gebruik van kunt maken. We zullen zien."

"Het gevoel van zo'n jongen bij de club is heel belangrijk. Dat is goed, maar er komen ook altijd financiële zaken bij kijken."

Niet respectvol

Pellè zelf wilde zich na de wedstrijd tegen Groningen wederom niet uitlaten over zijn toekomst. ''Dat vind ik niet respectvol naar Parma en Feyenoord'', zei hij zondag.

''Het is erg vroeg om daar al over te praten, het seizoen duurt nog tot juni. Graziano moet gewoon zijn werk doen en aan het einde van het seizoen praten we dan verder'', aldus de Italiaanse topschutter.