HOOFDDORP - Coach Rafael Benitez lijkt langzaam wat krediet op te bouwen bij de Chelsea-aanhang, nadat er in de laatste twee wedstrijden dertien keer gescoord werd door de Londense ploeg.

De winnaar van de Champions League van vorig seizoen liet zondag geen spaan heel van Aston Villa. Op Stamford Bridge werd het maar liefst 8-0.

Manager Benitez lijkt zo na een valse start - veel fans wilden de Spanjaard niet als opvolger van de ontslagen Roberto di Matteo en Chelsea verloor de finale van het WK voor clubteams - zijn ploeg weer redelijk op de rit te hebben.

De voormalig coach van onder meer Liverpool geeft daarom de hoop op de landstitel nog niet op. "We zullen het zien over twee of drie wedstrijden", liet Benitez weten. "Je kon tegen Villa zien dat de ploeg vertrouwen heeft, ze geloven in zichzelf."

Chelsea staat elf punten achter op koploper Manchester United, terwijl het een wedstrijd minder heeft gespeeld. 'The Blues' spelen nu in een week tegen Norwich City, Everton en QPR.

"We creëerden veel kansen tegen Villa. Als we deze vorm vast kunnen houden, dan is het voor mij makkelijker om te zeggen dat mee kunnen gaan doen."

Ivanovic

Er was nog meer goed nieuws voor Chelsea, want verdediger Branislav Ivanovic werd maandag voor het eerst in zijn loopbaan uitgeroepen tot Servisch voetballer van het jaar.

"Deze prijs betekent heel veel voor mij", reageerde de 28-jarige Ivanovic. "Nu is het aan mij om dit niveau vast te houden en zelfs te verbeteren."