HOOFDDORP - Ashley Williams ontkent dat hij zondag met opzet de bal tegen het hoofd van Robin van Persie trapte. De captain van Swansea City zegt dat hij niet de intentie had om de aanvaller van Manchester United te raken.

Bekijk de beelden van het incident

Sir Alex Ferguson liet zich direct na het duel (1-1) ontvallen dat zijn Nederlandse pupil zich gelukkig mocht prijzen dat hij nog leefde na de onbesuisde actie van Williams. "Het was een schandalige actie."

De verdediger uit Wales is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik heb het teruggezien op de televisiebeelden en dat is slechts zijn mening", aldus Williams.

"Ik trapte de bal weg uit frustratie en had natuurlijk niet de intentie om hem vol op zijn hoofd te raken."

"Iedereen zal hier wel een mening over hebben. Ik heb nog geprobeerd m’n excuses aan te bieden, maar de vlam sloeg juist in de pan." Van Persie reageerde furieus op de actie van Williams. Begrijpelijk, vindt de captain van de Welshe ploeg. "Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan in zijn situatie."

Zowel Williams als Van Persie kreeg naar aanleiding van het incident een gele kaart voorgehouden door de 27-jarige arbiter Michael Oliver.