PHOENIX - Los Angeles Clippers is momenteel niet te stoppen in de NBA. De Clippers boekten zondagavond bij Phoenix Suns hun dertiende zege op rij: 103-77.

Blake Griffin blonk uit met 23 punten en elf rebounds, Jamal Crawford kwam tot 22 punten.

De ploeg uit Los Angeles heeft met 21 zeges tegenover zes nederlagen alleen Oklahoma City Thunder (21-5) nog boven zich staan in de Western Conference.

New York Knicks herstelde zich van de nederlaag tegen Chicago Bulls. Onder aanvoering van Carmelo Anthony (33 punten) waren de Knicks met 94-91 te sterk voor Minnesota Timberwolves.

De equipe uit New York staat met twintig zeges en zeven nederlagen tweede in het oosten, achter Miami Heat (18-6).

Nowitzki

Dirk Nowitzki maakte zijn langverwachte rentree bij Dallas Mavericks. De 34-jarige forward, die in oktober een operatie aan zijn knie onderging, kwam tegen San Antonio Spurs voor het eerst dit seizoen in actie.

''Het is goed om weer te bewegen en te spelen'', zei Nowitzki, die twintig minuten in actie kwam en daarin goed was voor acht punten en zes rebounds. De Duitse ster kon echter niet voorkomen dat de Mavericks opnieuw hard onderuit gingen (91-129).

''Het ging beter dan ik dacht, dus dat is bemoedigend. Maar als team hebben we nog een lange weg te gaan. Defensief zijn we momenteel niet zo goed, dat is duidelijk. In aanvallend opzicht maken we dramatisch slechte keuzes", zei Nowitzki, die Dallas Mavericks in 2011 naar de NBA-titel leidde.

De Duitser werd toen tevens uitgeroepen tot 'meest waardevolle speler' (MVP) van de play-offs.