AMSTERDAM - Jerrel Hasselbaink heeft op grootse wijze zijn 200e duel in de FA Premiership gevierd. De spits van Chelsea, die in de zestigste minuut inviel voor Gérémi Njitap, schoot zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers met een hattrick naar een 5-2 zege. Zijn eerste goal was zijn 100e in FA Premiership.

Onlangs klaagde Hasselbaink nog over het feit dat hij te vaak buiten de basiself werd gehouden. Tegen de Wolves liet hij zien dat er wel degelijk rekening met hem gehouden moet worden. In de 78e minuut draaide hij knap weg van zijn directe tegenstander om vervolgens hard en strak binnen te schieten. Negen minuten later schoof hij zijn tweede tegen de touwen en in blessuretijd liet hij doelman Paul Jones in de korte hoek nogmaals kansloos.

Hattrick

Voor Hasselbaink was het de derde maal in zijn carrière dat hij een hattrick op het scorebord zette. Op 21 oktober 2000 deed hij dat voor de eerste keer toen hij in een 6-1 zege van Chelsea op Coventry City vier maal het net vond. Op 13 maart 2002 in een 4-0 overwinning op Tottenham Hotspur nam hij ook een hattrick voor zijn rekening.

Melchiot

Hasselbaink was zaterdag niet de enige Nederlander die scoorde op Stamford Bridge. De in de basis gestarte Mario Melchiot opende al in de vierde minuut de score voor de Blues. De verdediger, die vrijdag na een jaar afwezigheid weer werd opgeroepen voor het Nederlands Elftal, passeerde Jones met een bekeken schuiver. Frank Lampard tekende in de zeventigste minuut voor het tweede Chelsea-doelpunt. Henri Camara (22') en Jody Craddock (57') waren trefzeker voor de Wolves.