PADOVA - Openbaar aanklager Paola Cameran lijkt bij de voorbereiding op het dopingproces over de Ronde van Italië 2001 steeds meer troeven in handen te krijgen. Ze beschikt onder meer over met een verborgen camera opgenomen beelden van wielrenners die bij hun arts verboden middelen komen vragen en halen.

Het Italiaanse dagblad La Repubblica

Freamine is een injecteerbare cocktail aminozuren (te vergelijken met de vetzuren van intralipid dat door de PDM-ploeg berucht werd) en als zodanig niet verboden, maar wel in combinatie met het bloeddopingmiddel erytropoietine.

In een andere opname doet een renner zijn beklag over de teamarts, die hem niet genoeg middelen wil geven naar zijn zin of over het feit dat de ploegleider op de hoogte is gebracht van zijn gebruik.

Cameran werkt aan een proces tegen 52 personen - wielrenners, verzorgers, ploegleiders - die ervan worden verdacht de antidopingwet te hebben overtreden. Justitie voerde op 6 juni vorig jaar een bliksemactie uit in de Giro na de etappe naar San Remo. Bij de invallen werden flinke voorraden verboden middelen aangetroffen.