MANCHESTER - Manchester United heeft in de Premier League de eerste plaats overgenomen van Arsenal. De Mancunians wonnen woensdagavond overtuigend met 4-0 van Tottenham Hotspur en hebben nu weer een punt voorsprong op de Londense concurrent, maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Ruud van Nistelrooy kwam weer een stapje dichter bij de titel Engels voetballer van het jaar. Hij scoorde tweemaal. De eerste treffer van de Nederlandse aanvalsleider, uit een strafschop, bracht zijn seizoentotaal op dertig stuks. De laatste speler van United die daar in slaagde, was Brian McClair, veertien jaar geleden.

Nadat volksheld David Beckham voor ruim 67.000 getrouwen op Old Trafford de score had geopend, was de rake strafschop van Van Nistelrooy vlak voor rust in feite al de beslissing. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Mauricio Taricco Paul Scholes had neergetrokken. De Argentijn kreeg bovendien rood, wat de straf voor de Spurs bijna ondraaglijk maakte.

In de tweede helft troffen Beckham en Van Nistelrooy, die ook nog een goal zag geannuleerd wegens buitenspel, opnieuw ieder een keer doel. Succescoach Ferguson bleek andermaal een voorspellende gave te bezitten. Hij posteerde zoals verwacht Diego Forlan voor het eerst in de basis, maar niet in de plaats van Van Nistelrooy. De Noor Ole Gunnar Solskjaer was het slachtoffer van de overvloed aan talent in de selectie.

ChelseaFulham

Winst voor Liverpool

LiverpoolNewcastle United

LeedsIpswich Town

/DOSSIERPremiership