FUERTEVENTURA - De voormalige Rabobankwielerploeg gaat verder als het Blanco Pro Cycling Team. Dat heeft de Nederlandse formatie donderdag bekendgemaakt. 

De ploeg heeft bovendien Richard Plugge aangesteld als nieuwe algemeen directeur.

Plugge gaat per 31 december aan de slag en is de opvolger van Harold Knebel, die al eerder aankondigde aan het eind van het jaar weg te gaan.

Plugge is nu nog communicatiemanager van de wielerploeg. Daarvoor was hij vijf jaar lang hoofdredacteur van NUsport.

De nieuwe directeur gaat samen met het technisch management, bestaande uit Louis Delahaije, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman, de dagelijks leiding over de formatie voeren.

Het project van Blanco Pro Cycling kent een precedent in het wielrennen. In het recente verleden reden GreenEdge en Leopard onder een verzonnen naam. Begin dit jaar was dit ook het geval bij het huidige Argos-Shimano (Project 1t4i).

Sponsorloos

Rabobank maakte in oktober van dit jaar bekend na zeventien jaar te stoppen met de sponsoring van het grootste wielerteam van Nederland.

Dat deed de bank na het rapport van de Amerikaanse antidopingautoriteit USADA over Lance Armstrong. Daarin bekende oud-Raborenner Levi Leipheimer dat hij in zijn tijd bij de ploeg epo heeft gebruikt.

De wielerploeg maakte toen al bekend een doorstart te zullen maken, met sponsorloze shirts.

Vlak nadat Rabobank het afscheid bekendmaakte, leek Giant in te stappen als sponsor. De Taiwanese fietsenbouwer wil echter liever subsponsor blijven.

Overigens blijft Rabobank wel Marianne Vos steunen tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.