AMSTERDAM - Ajax en AS Trencin hebben de handen ineen geslagen. De Amsterdammers zijn met de Slowaakse club een samenwerkingsverband aangegaan, meldt Ajax woensdag.

De overeenkomst ging begin deze maand al in en heeft een looptijd van twee jaar.

De clubs gaan samenwerken op voetbaltechnisch gebied, waarbij volgens Ajax gedacht moet worden aan scouting, de doorstroming van talenten en het overnemen van spelers.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaat ervan uit dat de samenwerking een meerwaarde zal hebben voor Ajax. "Het speelde al tijdje om in dat gebied iets te gaan doen."

"Door deze samenwerking kunnen we interessante jeugdspelers uit Slowakije en omstreken bij Trencin in de jeugdopleiding onderbrengen. Op die manier hoeven ze niet direct naar Ajax te komen."

"Dat kan dan eventueel wel op latere leeftijd als ze zich daar goed ontwikkelen. Die afspraak hebben we nu met Trencin gemaakt."

La Ling

Oud-Ajacied Tscheu La Ling is de eigenaar van Trencin, dat momenteel zesde staat in de Slowaakse Super Liga. De voormalige rechtsbuiten was vorig jaar nog inzet van een steekspel tussen Johan Cruijff en de overige leden van de raad van commissarissen.

De legendarische nummer veertien schoof La Ling naar voren als beoogd algemeen directeur, maar de andere rvc-leden hielden dat tegen.

Uiteindelijk kwam het kamp Cruijff in de bestuurscrisis als winnaar uit de strijd, waardoor een samenwerkingsverband met La Lings Trencin nu niet uit de lucht komt vallen. Vorige week werd al bekend dat vier spelers van Trencin binnenkort op proef komen in Amsterdam.