RIJSWIJK - De Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano heeft voor de komende vier jaar een licentie gekregen voor de World Tour, het hoogste profniveau. 

Dat heeft de internationale wielrenunie UCI maandag aan de ploegleiding laten weten.

Daardoor is Argos-Shimano verzekerd van deelname aan alle grote klassiekers en wielerrondes.

''Deze licentie is een beloning voor de combinatie van een sterke groep renners en een innovatieve begeleidingsstaf, die zichzelf eigenlijk de World Tour in hebben gereden'', zei manager Iwan Spekenbrink.

In de Tour bleef Argos-Shimano met lege handen staan, maar in de Vuelta bezorgde de Duitser John Degenkolb de ploeg liefst vijf ritzeges.

Saxo

Vacansoleil-DCM kreeg begin november al te horen dat het ook volgend jaar mag deelnemen aan de World Tour. De Raboploeg, die na het terugtreden van de hoofdsponsor voorlopig doorgaat als 'White Label Team', kreeg maandag zoals verwacht ook te horen dat de licentie is verlengd.

Ook AG2R, Euskaltel, Garmin-Sharp en Saxo-Tinkoff kregen na het verstrekken van aanvullende informatie groen licht van de licentiecommissie om de komende jaren op het hoogste niveau te blijven rijden. 

Eerder liet Oleg Tinkov, de grote roerganger bij Saxo Banks cosponsor Tinkov, al weten dat hij het onbegrijpelijk zou vinden als zijn team, waar Alberto Contador voor rijdt, geen plek zou krijgen in de World Tour.

Katoesja

De laatste plekken in de World Tour, die uit achttien ploegen bestaat, gingen naar FDJ, Lotto-Belisol en RadioShack.

Het Katoesja van Joaquim Rodriguez heeft van de UCI geen licentie voor de World Tour gekregen. De Spanjaard won afgelopen jaar onder meer de Waalse Pijl, werd tweede in de Giro d'Italia en derde in de Vuelta.