RKC ontdoet zich in eigen huis van NEC

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft zaterdag op eigen veld een dikverdiende overwinning behaald op NEC Nijmegen: 2-0. De ruststand was 1-0.

Cuco Martina en Florian Jozefzoon waren de schutters in een matig duel, waarin NEC (zevende op de ranglijst) onthutsend zwak speelde.

De eerste helft tussen RKC en NEC stelde helemaal niets voor. Een foutenfestival op het middenveld bracht de bal maar zelden voor de doelen.

De beide doelmannen Jeroen Zoet en Gabor Babos hoefden de eerste 44 minuten alleen af en toe een balletje op te rapen. De Hongaar kreeg nog een afstandsschot van Teddy Chevalier te verwerken.

In de laatste minuut voor rust zette RKC plotseling druk. NEC kreeg de bal maar niet ver weg van de eigen 'zestien'. Na wat woeste afgeketste schoten kreeg verdediger Cuco Martina de bal voor zijn voeten. Hij haalde met links uit en scoorde via NEC's verdediger Rens van Eijden: 1-0.

Onverdiend was de voorsprong niet te noemen. RKC was de eerste fase de ploeg die beter voetbalde.

NEC kwam nauwelijks van eigen helft af. Tot woede van coach Alex Pastoor, die zijn keel schor schreeuwde met aanwijzingen of uitingen van zijn ergernis over niet uitgevoerde opdrachten.

Pover

In de rust moet hij een donderspeech hebben gehouden. Zijn ploeg speelde na de hervatting veel meer op de aanval, maar het spel bleef pover en krachteloos.

Kansen kwamen er maar niet, dat was ook de verdienste van de 'goed staande' verdediging van de thuisclub. Schutter Melvin Platje bleef volslagen onzichtbaar.

In de zestigste minuut paste Pastoor drie wissels toe. Kevin Wattemaleo, Rémy Amieux en Sören Rieks kwamen erin. Het baatte niet veel. Wel verschalkte Rieks RKC's doelman Zoet met een schuiver, maar die werd tot zijn geluk gered door zijn verdediger Frank van Mosselveld.

RKC, dat meer ruimte kreeg in de aanval, was veel gevaarlijker. Babos moest nogal wat stoppen en deed dat uitstekend. Maar in de tachtigste minuut was hij kansloos bij een snelle combinatie langs Nourdin Boukhari. De 'amateur' gaf een snedige eindpass naar Jozefzoon, die de bal in het lege doel tikte.

De overwinning van Erwin Koemans formatie was dikverdiend. Zijn ploeg steeg naar de (voorlopige) achtste plaats op de ranglijst; in het linkerrijtje, pal onder het falende NEC, zevende.

NUwerk

Tip de redactie