AMSTERDAM – Lasse Schöne vervangt zaterdagavond tegen FC Groningen de geblesseerde Christian Poulsen in de opstelling van Ajax. Trainer Frank de Boer verkiest de Deen op het middenveld boven Eyong Enoh.

Verder is de opstelling van Ajax ongewijzigd ten opzichte van de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van dinsdag (4-1 nederlaag).

Op de Amsterdamse reservebank schuiven Lucas Andersen (vanwege het wegvallen van Poulsen) en Miralem Sulejmani aan. Laatstgenoemde vervangt Tobias Sana in de selectie. De Zweed is ziek.

Groningen begint met nagenoeg dezelfde opstelling als waarmee het vorige week Heracles Almelo met 2-0 versloeg. Het enige verschil is dat Nick Bakker in de verdediging Emil Johansson vervangt. De twintigjarige Bakker speelt zijn derde duel in de eredivisie.

In de Amsterdam Arena wordt om 20.45 uur afgetrapt.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Schöne, Eriksen; Boerrigter, Hoesen, Fischer.

Opstelling FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Bakker; Kieftenbeld, De Leeuw, Ajilore; Bacuna, Texeira, Kirm.