HOOFDDORP - Bernie Ecclestone waarschuwt West-Europese landen met een Grand Prix dat het geen automatisme is dat ze jaarlijkse een race mogen organiseren. 

De afgelopen jaren is de Formule 1 minder Europees georiënteerd dan voorheen; de koningsklasse van de autosport doet nieuwe oorden aan als Abu Dhabi, Singapore en India.

Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, denkt dat deze trend zich zal voortzetten, zeker als de West-Europese Grands Prix zich niet verbeteren.

"Het volgende grote project is Rusland, daarna krijgen we New Jersey, daar ligt nog werk dat moet worden afgerond. Ik heb nog geen tijd om met pensioen te gaan", zegt Ecclestone op de officiële website van de Formule 1.

"Afgelopen seizoen was iedereen heel enthousiast over de race in Austin. Het is heel goed dat we terug zijn in de Verenigde Staten. Misschien worden de Europeanen wakker en realiseren ze zich dat het geen god gegeven recht is om een Grand Prix te organiseren. Als ze echter goed presteren, dan blijven we graag in Europa."

Ecclestone voegt eraan toe dat hij het liefst niets wil veranderen aan de Formule 1.

"We werken in een entertainmentindustrie en vorig seizoen hebben we de mensen vermaakt."