HOOFDDORP - Evander Sno is niet blij met de manier waarop zijn trainer bij NEC, Alex Pastoor, hem heeft behandeld nadat hij eind september uitviel tijdens het duel met Feyenoord omdat hij last kreeg van zijn borst. 

"NEC is een prachtige club en ik heb een contract tot medio 2014. Maar hoe de club met mij is omgegaan, voelt niet fijn", zegt de middenvelder in de Telegraaf.

"Op het moment dat ik mijn contract tekende, zei men: 'Gelukkig, we hebben Sno', maar na de wedstrijd bij Feyenoord leken ze te denken: 'Oh, we hebben Sno'. Ik heb Pastoor de laatste tijd nul keer gesproken."

"In drie maanden tijd heeft hij één sms'je gestuurd met 'sterkte'. Je kunt het kort en krachtig noemen. Hij heeft me zelfs geen succes gewenst voor de operatie, me volkomen links laten liggen, zich nooit om me bekommerd", vervolgt Sno.

"Hoe kan hij dan nu zeggen, dat 'we nu moeten afwachten'? Als het zijn eigen kind was geweest, had hij elke dag in het ziekenhuis gezeten en vast niet alleen een berichtje gestuurd."

Groen licht

Volgens de oud-Ajacied kan zijn 'relatie met Pastoor niet erger'. "We kunnen wel doen alsof we het goed kunnen vinden. Daar heb ik echter geen zin in. Voor mij is het duidelijk dat Pastoor me liever kwijt dan rijk is."

Sno, die met een defibrillator speelt, kreeg van de artsen groen licht om zijn loopbaan voort te zetten. Deze week onderging hij een ingreep die hem van zijn hartritmestoornissen af moet helpen.

Reactie NEC

NEC reageert bij monde van technisch directeur Carlos Aalbers verrast op de uitspraken van Sno.

"Als club hebben we complimenten van de specialisten ontvangen voor onze zorg en betrokkenheid en hierin was juist Pastoor één van de drijvende krachten", stelt Aalbers op de website van NEC.

"We richten ons vandaag eerst op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en zullen de komende dagen met elkaar in gesprek gaan omdat we bij NEC zaken altijd samen bespreken."