ALMELO - Pech in de afronding heeft Heracles Almelo vrijdag van een thuiszege op FC Utrecht gehouden. De thuisploeg raakte liefst drie keer de lat boven Utrecht-doelman Robbin Ruiter. Mede daardoor kwam de ploeg van trainer Peter Bosz niet verder dan 1-1.

Na een minuut stilte voor de gemolesteerde grensrechter Richard Nieuwenhuizen begon Heracles het beste aan het duel.

De Almelose thuisploeg, die zich dit seizoen vooral ten doel lijkt te hebben gesteld om het publiek te vermaken, was al na veertien minuten dicht bij de 1-0. Willie Overtoom haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit, maar zag vervolgens hoe hij als eerste Heracles-speler de lat raakte.

Vijf minuten later lag de bal er wel in. Samuel Armenteros bediende de volledig vrijstaande Everton, die vanaf links uithaalde en zag hoe Lerin Duarte zijn inzet geniepig met het scheenbeen in het doel verlengde: 1-0. Het was al weer het 32e doelpunt voor Heracles in zestien wedstrijden.

De altijd offensief ingestelde ploeg uit Almelo krijgt de goals alleen net zo makkelijk tegen en de 1-1 viel dan ook niet snel daarna.

De manier waarop was echter vrij ongelukkig. Utrecht-aanvoerder Nana Asare wilde de bal voorgeven, maar zag zijn voorzet via Heracles-verdediger Christian Dorda in de korte hoek achter doelman Remko Pasveer belanden.

Houtwerk

De ploeg van trainer Jan Wouters kreeg vlak daarna echter een tikje te verwerken. De blessuregevoelige Jacob Mulenga strompelde van het veld en moest zich laten vervangen door Leon de Kogel.

Zonder de Zambiaanse aanvalsleider werd het spel van Utrecht een stuk minder. De ploeg kwam na een uur spelen goed weg toen Heracles voor de tweede keer de lat raakte. Nu was het Marko Vejinovic, die kon spelen omdat hij slechts een voorwaardelijke straf kreeg voor zijn rode kaart tegen FC Groningen, die met een vrije trap de dwarsligger raakte.

Geoffrey Castillion was diep in de tweede helft de derde Heraclied die de bal tegen het houtwerk ramde. Zijn inzet stuiterde via lat en paal uit het doel. Heel Almelo schreeuwde om een doelpunt, maar in de herhaling was goed te zien dat de bal niet over de lijn was geweest.

Heracles aasde nog op de winnende, maar moest toezien hoe Michael Zullo het duel bijna in Utrechts voordeel besliste. Dat leed bleef de Almeloërs echter bespaard.