TILBURG - Willem II heeft overeenstemming bereikt met Michel Kreek en Kevin Bobson. Mits beide spelers de medische keuring goed doorstaan, tekent Kreek een contract voor twee jaar en wordt Bobson voor vier jaar vastgelegd.

Kreek (33) voetbalt nu nog bij het Griekse AEK Athene, waar zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt. Eerder kwam de Amsterdammer uit voor Ajax, Padova, Perugia en Vitesse. "Kreek is een ervaren speler. Wij verwachten dat hij leiding gaat geven aan de defensie. Hij kan een voorbeeld zijn voor de aanstormende jeugd", zegt manager scouting en technische zaken Gerard Wielaert.

Bobson

Bobson komt van het Spaanse Espanyol, waar zijn contract niet wordt verlengd. De 23-jarige aanvaller speelde daarvoor bij Ajax en NAC Breda. "Toen duidelijk werd dat de Spanjaarden geen gebruik maakten van de optie in het contract van Bobson om die verbintenis te verlengen, hebben wij onze slag geslagen", aldus Wielaert.

Willem II legde eerder voor volgend seizoen al Albert van der Haar (FC Zwolle) vast. De huurlingen Marcel Meeuwis (VVV) en Rob Oomens (Helmond Sport) keren naar Tilburg terug. Tegenover hun komst staat het vertrek van in ieder geval Dmitri Sjoekov, Kew Jaliens, Joris Mathijsen en Tarik Sektioui. Middenvelder Denny Landzaat vertrok in de winterstop al naar AZ.