HOOFDDORP - FC Twente heeft het Europese seizoen afgesloten met een thuisnederlaag tegen Helsingborg IF: 1-3. 

Consequenties had de uitslag niet. Vooraf al wisten beide clubs dat ze waren uitgeschakeld. Van belang voor de thuisclub was hooguit dat Nacer Chadli zijn rentree maakte. 

De aanvaller van Twente had ruim een maand langs de lijn gestaan met een enkelblessure.

Sindsdien presteerde het elftal van Steve McClaren minder, met vijf opeenvolgende remises en slechts één overwinning. Chadli speelde een uur. Dat was een opsteker voor de thuisclub, met het oog op de topper van zondag bij PSV.

Jonge ploeg

FC Twente speelde verder vooral met voetballers die het komend weekeinde in Eindhoven waarschijnlijk geen basisplaats hebben.

De jonge Pool Filip Bednarek stond in het doel, van de beloftes kregen verder Joey Pelupessy, Tim Hölscher en Mirco Born een kans. Ook Luc Castaignos en Edson Braafheid, de vorige week tegen ADO nog buiten het elftal gelaten verdediger, deden mee.

Het gelegenheidsteam van de koploper van de eredivisie bakte er niets van. Na een foutje van Denny Landzaat zette Nikola Djurdjic Helsingborg op voorsprong. Nog voor rust strafte ook Alejandro Bedoya zwak ingrijpen van de Twentse defensie af, 0-2.

Enige druk

Na de hervatting wekte de thuisclub even de indruk iets meer de intentie te hebben er een mooie avond van te maken. Af en toe was er sprake van enige druk op het Zweedse doel.

Tot een reeks van kansen leidde dat niet direct. Er was een aardig schot van Landzaat, dat net over ging. Dat was het zo ongeveer.

Voor Chadli kwam Dmitry Bulykin in het veld. Ook dat had niet de grote ommekeer tot gevolg. Castaignos deed nog een poging te scoren, maar zag zijn schot stranden op een been van een Zweedse verdediger.

De counters van Helsingborg waren effectiever. Na een aardige actie van oud-Spartaan Rachid Bouaouzan zorgde Thomas Sörum voor de 0-3.

Dusan Tadic, de ingevallen sterspeler van FC Twente, maakte er uit een vrije trap nog 3-1 van.

Hannover '96

Hannover '96 kroonde zich tot winnaar van Groep L. De Duitsers waren in een onderling duel met de nummer twee, Levante, de beste: 1-2.

Lars Stindl en Didier Konan zetten Hannover al snel op een comfortabele 0-2 voorsprong. Ángel deed vlak na rust iets terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Spanjaarden niet.