AMSTERDAM - Lionel Messi heeft donderdag wat oefeningen gedaan in de fitnessruimte van Barcelona, terwijl zijn teamgenoten buiten op het veld trainden. Uiterlijk zaterdag zal duidelijk worden of de Argentijn snel weer kan spelen.

Messi liep woensdagavond in het Champions League-duel tegen Benfica een kneuzing op aan de buitenkant van zijn linkerknie, maar de schade lijkt mee te vallen.

Verder onderzoek moet uitwijzen of hij zondag tegen Real Betis al weer van de partij kan zijn.

Messi viel tegen de Portugezen (0-0) een half uur voor tijd in. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam de aanvaller bij een doelpoging in contact met Benfica-keeper Artur.

Hij maakte zijn actie nog wel af en schoot op doel, maar viel daarna op de grond en werd per brancard naar de kant gebracht.

Pijn

''Ik schoot toch, want ik had pijn en dacht dat dit wel eens voorlopig de laatste keer kon zijn dat ik een bal zou raken", zei Messi donderdag nadat hij fysiotherapie had gehad.

"Ik dacht dat het ernstig zou zijn. Gelukkig was het dus slechts een tik, want het gaat nu goed, al weer beter dan woensdag.''

''Wat gisteren gebeurde, kan ook op de training gebeuren. Iedere keer dat je het veld opstapt, loop je het risico geblesseerd te raken'', aldus de Argentijn, die twee jaar geleden voor het laatst even geblesseerd was.

Record

De dribbelaar is op jacht naar het record van de Duitser Gerd Müller, die in 1972 85 keer scoorde. Messi staat vooralsnog op 84 goals.

Barça speelt dit kalenderjaar na Betis nog tegen Córdoba (Spaanse beker), Atletico Madrid en Valladolid.

De club kon in elk geval goed nieuws melden over Andres Iniesta, Jordi Alba, Dani Alves en Alexis Sanchez. Zij trainden donderdag alle vier voor het eerst deze week met de groep mee.