HOOFDDORP - Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing is ervan overtuigd dat Sebastian Vettel nog veel progressie kan boeken, zijn drie wereldtitels ten spijt. 

"Hij zal zich blijven ontwikkelen, nog beter worden. We krijgen het beste van hem nog te zien", vertelt Horner aan Autosport.

"De Formule 1 is heel anders dan vijftien jaar geleden, de omstandigheden zijn voor iedereen min of meer gelijk, iedereen heeft dezelfde banden, iedereen test evenveel. Natuurlijk weten we niet hoeveel Sebastian nog gaat winnen, maar hij zal er niet zwakker op worden."

Horner verwacht evenwel niet dat Vettel in staat is om de zeven titels van Michael Schumacher te evenaren. "Dat zal wel heel lastig worden. Maar hij heeft nu al een fantastische loopbaan. Op 25-jarige leeftijd is hij drievoudig wereldkampioen en staat hij op 26 zeges uit 101 races."

Lessen

Red Bull zal er in de winter alles aan doen om Vettel een auto te geven die hem een vierde wereldtitel kan opleveren.

"De lessen van het afgelopen jaar zullen we meenemen. Het wordt elk seizoen een beetje moeilijker", weet Horner.

"De concurrentie slaapt niet. De basis is in elk geval goed. Zelfs de huidige wagen zouden we kunnen meenemen naar Australië voor de eerste race zonder heel slecht te presteren."