BARCELONA - Lionel Messi kan opgelucht ademhalen. De Argentijnse vedette van FC Barcelona heeft woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (0-0) 'slechts' een kneuzing opgelopen aan de buitenkant van zijn linkerknie.

Bekijk de beelden van de blessure van Messi

Dat maakte de medische staf van de Catalanen na eerste onderzoek bekend.

Messi was tegen Benfica op de bank begonnen, maar mocht na 58 minuten invallen van trainer Tito Vilanova.

Enkele minuten voor tijd raakte de topscorer aller tijden van Barça geblesseerd bij een botsing met doelman Artur van de Portugezen. Messi verliet vervolgens per brancard het veld.

De nummer 10 van Barça lijkt echter niet lang aan de kant te hoeven staan, waardoor hij het record van Gerd Müller (85 doelpunten in één kalenderjaar) waarschijnlijk nog kan proberen te verbeteren.

De 25-jarige Argentijn staat op 84 treffers dit jaar. De aanvaller heeft nog vier wedstrijden om dat aantal op te voeren: tegen Betis, Córdoba (Spaanse beker), Atletico Madrid en Valladolid.

Geen spijt

''Hij is kalm, maar natuurlijk wel een beetje bezorgd'', zei Vilanova. ''Het lijkt geen ernstige blessure.'' De trainer zei er geen spijt van te hebben dat hij Messi liet invallen.

''We hebben het daar vooraf over gehad. Leo wil graag altijd voetballen. Hij is niet gefocust op dat record, anders had hij wel de hele wedstrijd gespeeld.''

Lees alles over de Champions League op ons speciale katern