HOOFDDORP - Chelsea is uitgeschakeld in de Champions League. De titelverdediger won woensdag op eigen veld van Nordsjaelland (6-1), maar door de zege van Juventus bij het al geplaatste Sjachtar Donetsk (1-0) gaan de Italianen en Oekraïners door.

Chelsea is de eerste Champions League-houder die er niet in slaagt de poulefase in het miljoenenbal te overleven.

De Engelsen hadden weinig moeite met Nordsjaelland, dat halverwege de eerste helft wel dé kans kreeg om op voorsprong te komen in Londen.

De Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis gaf een strafschop aan de Denen na hands van Gary Cahill. Aanvoerder Nicolai Stokholm faalde echter.

Niet veel later mocht ook Chelsea het vanaf elf meter proberen. Maar ook Eden Hazard slaagde er niet in om te scoren. Tien minuten voor rust gaf Nijhuis zelfs een derde strafschop. David Luiz schoot Chelsea onberispelijk op voorsprong.

Toen Fernando Torres in blessuretijd van de eerste helft de 2-0 maakte, was de wedstrijd al beslist. De treffers van Cahill, Juan Mata, Oscar opnieuw Torres en Joshua John waren slechts voor de statistieken. (Bekijk samenvatting)

Het was voor Chelsea allemaal niet genoeg voor overwintering in het kampioenenbal. Juventus won door een doelpunt van Sebastian Giovinco met 1-0 bij Sjachtar. Chelsea mag wel verder in de Europa League. (Bekijk samenvatting)