HOOFDDORP - De jonge verdediger Karim Rekik heeft zijn toekomst aan Manchester City verbonden.

De Engelse kampioen maakte woensdag bekend dat de speler uit de jeugdopleiding van Feyenoord een meerjarig contract heeft ondertekend.

De zeventienjarige jeugdinternational is blij met zijn nieuwe overeenkomst. "Het was een eenvoudige beslissing. City is een geweldige club met een grote toekomst voor mij", zegt de Hagenaar op de website van City.

"Het geeft je enorm veel vertrouwen als je een nieuw contract krijgt bij een kampioensteam. Ik kan me hier ontwikkelen als mens en als speler. Daarom heb ik besloten te blijven."

Gullit

Rekik is net hersteld van een rugblessure die hem drie maanden aan de kant hield. Hij speelt vooral in het beloftenteam, maar mocht vorig seizoen al twee keer aantreden in de hoofdmacht bij de League Cup.

De linkspoot werd later voor een maand verhuurd aan Portsmouth, destijds nog tweededivisionist. Hij denkt dit seizoen opnieuw uitgeleend te worden. "Ik denk dat het goed is om ergens anders ervaring in een eerste elftal op te doen. Dat is waarschijnlijk ook het plan dat City voor me heeft."

Rekik reageert ook op de kritiek van Ruud Gullit, die vorige maand jonge spelers aanspoorde om niet te vroeg naar het buitenland te gaan. "Natuurlijk zeggen mensen dat City veel spelers koopt, maar het draait om jezelf. Als je goed genoeg bent om te spelen, speel je."