HOOFDDORP - Ronald Koeman heeft een nieuw contract getekend bij Feyenoord. De trainer verlengde zijn komende zomer aflopende verbintenis met een jaar.

Feyenoord meldt op de clubsite dat Koeman zodoende tot medio 2014 de hoofdcoach zal zijn van de Rotterdammers.

De 49-jarige Koeman is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer in De Kuip. Vorig jaar werd Feyenoord onder zijn leiding verrassend tweede.

Ook dit seizoen presteert de club naar behoren. Feyenoord staat na vijftien competitiewedstrijden gedeeld vierde, op vier punten van koploper FC Twente.

Feyenoord liet recent al weten dat het graag langer door wilde met de coach, waarna de gesprekken werden geopend. ''Vanaf het eerste moment was duidelijk dat zowel Ronald als wij hetzelfde voor ogen had: een verlenging met nog eens een jaar'', aldus technisch directeur Martin van Geel.

''Als je allebei wilt en ook nog eens hetzelfde blijkt te denken over wat voor beide partijen goede voorwaarden zijn, kan het opeens heel snel gaan."

Weinig ingewikkeld

Koeman is eveneens blij dat er snel duidelijkheid is gekomen. ''Ik heb al meermalen gezegd dat ik het hier bij Feyenoord ontzettend naar mijn zin heb. Omgekeerd heeft ook de clubleiding openlijk aangegeven en laten blijken graag langer met mij door te willen. Dan is er dus weinig om ingewikkeld over te doen.''

Koeman was in het verleden ook hoofdtrainer van Ajax, PSV, Benfica, Valencia en AZ. Zijn loopbaan als speler beëindigde hij in 1997 bij Feyenoord.

Voor Van Geel was het een uiterst succesvolle week, waarin hij ook nieuwe contracten afsloot met de talentvolle spelers Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena. ''Het is al met al een hectisch maar mooi weekje zo", stelt hij.

"Ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier heel belangrijke stappen hebben gezet om niet alleen de rest van dit seizoen, maar ook de jaargang 2013-2014 vol vertrouwen tegemoet te kunnen zien.''