HOOFDDORP - LeBron James heeft ondanks een zogenoemde triple-double zijn team Miami Heat dinsdag niet kunnen behoeden voor een zeer verrassende nederlaag.

De titelverdediger in de NBA verloor op bezoek bij de Washington Wizards, die pas hun tweede overwinning van het seizoen pakten: 101-105. Het was al weer de derde opeenvolgende verliespartij van Miami tegen Washington.

Aan de sterspelers van de Heat lag het niet. Zo was James goed voor 26 punten, dertien rebounds en elf assists en hadden ook Chris Bosh en Dwyane Wade statistisch gezien een goede wedstrijd.

Bosh noteerde twintig punten en twaalf rebounds en Wade scoorde 24 punten, maar het waren gemiste driepunters die Miami opbraken. Zo miste James in de laatste minuten twee belangrijke schoten van veraf.

Kevin Seraphin (zestien punten en tien rebounds) en Jordan Crawford (22 punten), normaal gesproken veelal op de bank, waren de grote mannen voor de Wizards, die hun beste wedstrijd van het seizoen speelden en bijna de helft van hun schoten raak mikten.

Lakers

Los Angeles Lakers draait vooralsnog stroef. Dinsdagavond werd voor de vijfde keer in de laatste zeven wedstrijden verloren, ditmaal op bezoek bij de Houston Rockets: 105-107. Het waren opnieuw de vrije worpen die het team van Mike D’Antoni in moeilijkheden brachten.

Tegenstanders hebben inmiddels door dat Dwight Howard ze maar niet weet te raken en maken daarom in de laatste minuten opzettelijke fouten om de center vrije worpen te laten schieten.

Die tactiek werkte ook voor de Rockets. Howard raakte in de laatste drie minuten slechts de helft van zijn tien vrije worpen, waardoor Houston terug kon komen in de wedstrijd. De Lakers gaven mede daardoor een marge van zeventien punten weg.

Het waren bankspelers Greg Smith en Toney Douglas die met respectievelijk 21 en 22 punten Houston naar de zege leidden. James Harden scoorde voor de Rockets vijftien punten, tien rebounds en zes assists.

Kobe Bryant scoorde 39 punten voor de Lakers.

Grizzlies

De Memphis Grizzlies hadden een verlenging nodig om af te rekenen met de Phoenix Suns: 98-108. Door de zege behouden de Grizzlies het beste winstpercentage van de NBA en voeren ze de Western Conference aan.

Memphis had de overwinning te danken aan een ontketende Zach Randolph. De grote power forward tekende voor 38 punten en 22 rebounds. Voor de Suns deed vooral de Sloveense spelverdeler Goran Dragic iets terug met negentien punten.

Thunder

Oklahoma City Thunder zette zijn zegereeks voort. Op bezoek bij de Brooklyn Nets werd voor de zesde keer op rij de zege gepakt: 117-111. De Nets waren niet opgewassen tegen het schuttersgeweld van Thunder, dat zestig procent van zijn pogingen wist te raken.

Kevin Durant werd topscorer voor Oklahoma City met 32 punten en ook spelverdeler Russell Westbrook leverde een goede wedstrijd af met 25 punten en negen assists. Point guard Deron Williams van de Nets werd met 33 topscorer van de wedstrijd, maar kon een nederlaag van zijn team niet voorkomen.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl