MALAGA - Anderlecht kan zich volledig gaan richten op de Belgische competitie. Op bezoek bij Malaga in de laatste poulewedstrijd van de Champions League speelde de ploeg van trainer John van den Brom dinsdagavond met 2-2 gelijk.

Doordat concurrent Zenit Sint-Petersburg met 1-0 won bij AC Milan, eindigt Anderlecht als laatste in groep C. Zenit plaatst zich voor het Europa League-toernooi.

Anderlecht probeerde het vanaf het begin, maar zag de aanvalsdrang pas in de tweede helft beloond. Dat was ook de verdienste van de Kameroenese doelman Carlos Kameni.

Op een inzet van Milan Jovanovic had hij geen antwoord en in de slotfase boog hij opnieuw, ditmaal voor Dieudonné Mbokani. De thuisclub liet zich evenmin onbetuigd en bleek best bereid de aanhang iets te bieden.

Duda

Vlak voor het rustsignaal opende de Portugees Sergio Barbosa, beter bekend als Duda, de score. Hij schoot van buiten de zestien met links in de bovenhoek. De 32-jarige middenvelder, tevens aanvoerder, zorgde na een uur ook voor de 2-1.

Voor Anderlecht maakte Milan Jovanovic kort na rust prachtig gelijk. Dieumerci Mbokani bepaalde de eindstand op 2-2.

Milan - Zenit

In Milaan stond het na 35 minuten al 0-1, eveneens dankzij een Portugees. Danny zette Zenit op voorsprong, met rechts laag in de hoek.

Urby Emanuelson had een basisplaats bij de Italianen, die al zeker waren van de volgende ronde in het miljoenenbal. Nigel de Jong keek vanaf de reservebank toe, evenals onder anderen Stephan El Shaarawy en Robinho. De laatste twee mochten voor de vorm nog even meedoen.

Bekijk de samenvatting Málaga - Anderlecht

Bekijk de samenvatting AC Milan - Zenit Sint-Petersburg