HOOFDDORP - Lionel Messi kan woensdagavond in het Champions League-duel van FC Barcelona met Benfica het recordaantal doelpunten in één kalenderjaar van de Duitser Gerd Müller verbeteren. 

De 25-jarige Argentijn maakte in 2012 al 84 doelpunten in officiële wedstrijden, één minder dan het aantal waarop Müller in 1972 finishte.

Na woensdag spelen de Catalanen nog vier wedstrijden dit jaar: tegen Real Betis Sevilla, Atletico Madrid en Real Valladolid voor de competitie en tegen Cordoba voor de Copa del Rey.

FC Barcelona is al zeker van de winst in poule G. Benfica en Celtic strijden om het andere ticket en voor Spartak Moskou is het doek al gevallen; ook een vervolg in de Europa League is niet meer mogelijk voor de Russische club.

Chelsea

In poule E probeert Chelsea een unicum te voorkomen. Nooit eerder strandde een Champions League-houder in de poulefase.

De Londenaren moeten zelf winnen van het al uitgespeelde Nordsjaelland en hopen dat het al geplaatste Sjachtar Donetsk afrekent met Juventus.

In poule F zijn Bayern München en Valencia al zeker van de tweede ronde. Beide clubs strijden nog wel om de groepswinst. In poule H bekampen Cluj en Galatasaray elkaar om de tweede stek achter het al gekwalificeerde Manchester United.

Lees alles over de Champions League op NUsport