HOOFDDORP - Marcel Brands is niet van plan om de selectie van PSV in de winterstop met 'paniekaankopen' te versterken.

De technisch manager bij de club uit Eindhoven vindt de huidige groep van trainer Dick Advocaat nog steeds sterk genoeg om aan het einde van het seizoen de titel te pakken.

"Dat hebben we in de zomer allemaal geroepen, ook in de media. Waarom zouden we daar nu op terugkomen? We gaan niet iemand aantrekken die over een half jaar overbodig is", stelt Brands in het Algemeen Dagblad.

Advocaat heeft intern wel aangedrongen op versterkingen. "Alle trainers zeggen dat ze het elftal willen versterken, dat doet Advocaat ook. Hij houdt ons scherp."

PSV verloor twee competitieduels op rij in de competitie. Toch ziet de technisch manager geen noodzaak voor defensieve versterkingen.

"Je kunt onze verdedigers onmogelijk de schuld geven van het verlies bij Ajax. Als middenvelders de bal niet willen, als aanvallers worden overlopen, dan komt iedere verdediger in de problemen. Er heeft er tegen Ajax maar één lef en initiatief getoond en dat is Jeremain Lens."

Toivonen

Een versterking op het middenveld volgt volgens Brands mogelijk wel als Ola Toivonen niet op tijd hersteld is van zijn hamstringblessure.

"Toivonen terug in februari of april, dat is een groot verschil. Als het herstel van Ola tegenvalt en we kunnen een investering doen die naar de toekomst verantwoord is, zullen we dat overwegen."