HOOFDDORP - Wilfried Bony gaat absoluut niet akkoord met een langer verblijf bij Vitesse. De spits wil deze winter graag vertrekken uit Arnhem.

Dat zegt Francis Kacou, één van de zaakwaarnemers van de Ivoriaanse spits, in het AD.

"Vitesse vecht voor zijn speler. Maar laten ze hem niet gaan, dan volgt een big fight. Wilfried tekent honderd procent zeker geen nieuw en verbeterd contract."

Algemeen directeur Erwin Kasakowski gaf vorige week nog aan dat Vitesse er alles aan doet om Bony te behouden. Hij wilde hem er eveneens van overtuigen om de Afrika Cup te laten schieten. "Dat doet hij zeker niet", zegt Lacou.

Afspraak

De belangenbehartiger spreekt van een duidelijke afspraak met Kasakowski. "Toen Vitesse hem van Sparta Praag probeerde over te nemen, was meneer Kasakowski naar Tsjechië afgereisd. Hij beloofde ons dat Vitesse mee zou werken als er ooit een grote club voor Wilfried belangstelling toonde. Aan die afspraak houden we hem."

"Ik heb net nog met Wilfried gesproken. Hij herhaalde honderd procent zeker weg te willen zodra er een goede club komt. Komt die er toch niet, dan maakt hij gewoon het seizoen af bij Vitesse."