HOOFDDORP - Honkballers Andruw Jones en Roger Bernadina komen in maart 2013 in actie voor het Nederlands team tijdens de World Baseball Classic. De MLB maakte maandag de eerste twee spelers bekend van de zestien deelnemende landen.

Het is voor Bernadina de eerste keer dat hij meedoet aan het toernooi, dat is georganiseerd door de Major League en waarin ook de grote sterren uit de Amerikaanse competitie mogen deelnemen. De WBC heeft de rol van het WK definitief overgenomen.

Bernadina kende een goed seizoen voor Washington Nationals met een .291 slaggemiddelde in 129 wedstrijden. “Ik wil graag voor Nederland spelen”, zei de 28-jarige outfielder ruim een maand geleden in gesprek met SportAmerika. “In 2009 heb ik ze twee keer de Dominicaanse Republiek zien verslaan. Geweldig.”

Jones doet voor de tweede keer mee tijdens de WBC. Zijn debuut in 2006 wil hij liever snel vergeten. Geen enkele honkslag in zes slagbeurten. Het contract van de 35-jarige Jones bij New York Yankees is ten einde. Een mooie kans voor de tienvoudig Gold Glove-winnaar om zich in de kijker te spelen.

Nederland trapt op 2 maart in het Chinese Taipei het toernooi af met een wedstrijd tegen Zuid-Korea. Daarna volgen nog duels tegen het gastland en Australië. De twee beste teams uit de poule plaatsen zich voor de tweede ronde.

De Nederlandse honkbalbond moet voor 16 januari zijn voorlopige selectie voor de World Baseball Classic indienen.

Lees alles over de Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl