HOOFDDORP - Frank de Boer wil dat Ajax dinsdagavond tegen Real Madrid van eigen kracht uitgaat. De coach hoopt dat zijn ploeg vertrouwen heeft opgedaan door de zege op PSV (3-1) van afgelopen zaterdag.

''Je hoopt dat de zege op PSV een boost geeft, maar dat weet je nog niet. Hopelijk zitten we nu in een goede periode en kunnen we dat langer volhouden'', zei De Boer op de persconferentie.

Hij wilde weinig kwijt over zijn opstelling, maar liet doorschemeren dat hij zijn aanval ten opzichte van het duel met PSV waarschijnlijk niet wijzigt. ''Het zou zomaar kunnen dat Viktor Fischer en Danny Hoesen weer in de basis staan.''

Hoewel José Mourinho diverse spelers spaart voor de confrontatie met Ajax, vindt De Boer niet dat Real met een b-team aantreedt. ''Als je ziet wie ze er nog allemaal bij hebben, kan je niet zeggen dat Real Madrid verzwakt is. Het gaat mij erom dat we een goed Ajax laten zien. Wij moeten ook winnen, dan maakt die andere wedstrijd in Dortmund niets uit.''

Bij een zege in Madrid is Ajax er zeker van dat het na de winterstop nog in Europa actief is. Real is net als Borussia Dortmund al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.

Ajax strijdt met Manchester City om de derde plek in de poule, die recht geeft op het spelen in de Europa League. De Amsterdammers hebben een punt meer dan de Engelsen en ook het onderlinge resultaat is in het voordeel van Ajax.