AMSTERDAM - Doelman Erwin Mulder heeft maandag in de 'miniklassieker' tegen Ajax zijn rentree gemaakt bij de beloften van Feyenoord. Mulder stond sinds september aan de kant vanwege een gebroken botje in zijn rechtervoet.

De keeper hervatte begin vorige maand de training, maandag maakte hij voor het eerst weer speelminuten.

''Het ging goed, geen pijn gehad, was wel weer even wennen na drie maanden'', twitterde Mulder na afloop.

Mulder hield op sportpark De Toekomst de 'nul' tegen Ajax. Jong Feyenoord/Excelsior won met 2-0, door doelpunten van Sekou Cissé en Harmeet Singh. Cissé is net als Mulder op de weg terug, nadat hij begin oktober een hamstringblessure had opgelopen.

Pieters

Erik Pieters heeft zijn rentree bij Jong PSV noodgedwongen moeten uitstellen. De 24-jarige verdediger zou maandagavond tegen Jong FC Utrecht in actie komen, maar omdat de wedstrijd vanwege de weersomstandigheden op kunstgras wordt afgewerkt moet hij nog wachten op zijn eerste speelminuten.

Pieters stond vanwege een scheurtje in een middenvoetsbeentje in totaal een jaar aan de kant. Eind februari maakte hij zijn rentree in het eerste elftal, maar enkele weken later kreeg hij opnieuw last van zijn rechtervoet, waar een haarscheurtje in bleek te zitten.

Pieters moest uiteindelijk opnieuw geopereerd worden en miste onder meer het EK van Oranje in Polen en Oekraïne.

''Ongelooflijk maar waar, de wedstrijd Jong PSV tegen Jong FC Utrecht gaat toch naar kunstgras'', twitterde Pieters, die een half uur eerder nog dacht dat hij wel zijn rentree zou maken.

Lees alles over de eredivisie op NUsport