HOOFDDORP - Tonny Vilhena is het na lang onderhandelen eens geworden met Feyenoord over een nieuw contract.

De zeventienjarige middenvelder kwam maandag tot een akkoord met de Rotterdamse club over een verbintenis tot de zomer van 2016.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Vilhena, en Feyenoord waren al maanden aan het steggelen over de nieuwe overeenkomt van het talent uit de jeugdopleiding van de club.

Vilhena veroverde vorige maand een basisplaats in het elftal van coach Ronald Koeman nadat concurrent Kelvin Leerdam op de bank belandde omdat hij weigerde een nieuw contract te ondertekenen.

Kind van de club

Vilhena laat op de website van Feyenoord weten verguld te zijn met de deal. "Het is heel positief dat het rond is gekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mezelf tijdens de komende jaren bij Feyenoord kan blijven ontwikkelen."

Technisch directeur Martin van Geel, die het contract van jongeling Jean-Paul Boëtius vorige week ook al verlengde, was eveneens tevreden. "We zijn heel blij dat we eruit zijn gekomen met Tonny. Hij is een kind van de club, die al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut heeft gemaakt voor Feyenoord. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij bij Feyenoord een mooie toekomst tegemoet gaat."