MILAAN - Wesley Sneijder ziet geen enkele reden om een nieuw contract bij Internazionale te ondertekenen.

De aanvoerder van Oranje heeft dat maandag aan de clubleiding laten weten, tijdens een gesprek waar ook zijn manager Sören Lerby bij aanwezig was.

''Op deze manier is er voor mij weinig reden om bij te tekenen'', zei Sneijder in een verklaring van zijn management.

De 28-jarige Utrechter ligt nog tot de zomer van 2015 vast in Milaan. De clubleiding wil die verbintenis met één jaar verlengen, maar dan wel voor hetzelfde totale salaris als in zijn huidige contract.

Inter lijkt Sneijder onder druk te zetten door hem al wekenlang buiten de selectie te houden. ''Hoe kan ik in deze positie, waarin ik niet speel - en sterker nog - niet eens bij de selectie zit, een nieuw verslechterd contract accepteren?''

Sportieve gronden

Sneijder hervatte begin vorige maand de training na een bovenbeenblessure. Trainer Andrea Stramaccioni heeft de spelmaker echter nog steeds niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie, naar eigen zeggen op sportieve gronden.

Technisch directeur Marco Branca zei echter vorige week dat Sneijder niet speelt zolang hij zijn aangepaste contract niet tekent.

''Vervolgens wordt mij vandaag door dezelfde persoon verteld dat de keuze van de opstelling volledig door de coach wordt bepaald, los van de situatie die er nu speelt'', aldus Sneijder.

Fit

De oud-Ajacied ondertekende in 2010, na winst van de Champions League, een nieuw vijfjarig contract bij de 'Nerazzurri'.

''Met trots heb ik dit contract getekend en ik ben altijd met heel mijn hart voor mijn club uitgekomen'', aldus Sneijder. ''Ook nu wil ik niks liever dan op het veld staan. Ik ben fysiek en mentaal fit en wil graag spelen. We zullen het zien de komende dagen.''

Zaakwaarnemer Lerby benadrukt dat Sneijder (voorlopig) geen zin heeft om op het voorstel van Inter in te gaan. ''Zolang er geen zekerheid is over de sportieve toekomst van Wesley bij Inter, is er voor ons geen reden om na te denken over een nieuw contract.''