HOOFDDORP - De Atletiekunie wacht in de zaak Brian Mariano op meer informatie van zijn manager en de autoriteiten op Curaçao.

De atleet, die bij de Olympische Spelen in Londen deel uitmaakte van de Nederlandse estafetteploeg op de 4x100 meter, werd zaterdag op de luchthaven van het eiland gepakt met drugs in zijn bagage.

"Het is een zeer vervelende situatie. Wij proberen eerst via zijn manager en de autoriteiten in Curaçao de informatie helder te krijgen. Tot die tijd kunnen we niets doen", aldus John Bos, waarnemend algemeen directeur van de Atletiekunie.

"Zijn collega-atleten hebben net als iedereen verbaasd en ontstemd gereageerd. We kennen de feiten nog niet, dus we moeten oppassen dat we al een oordeel vellen voordat we precies weten wat er gebeurd is."

Voorbarig

Mariano zelf ontkent dat hij iets te maken heeft met de drugs. Bos: "We hebben hem nog niet zelf kunnen spreken, maar hij denkt dat er iets met zijn koffer gebeurd is."

Van een voorlopige schorsing van de atleet tot het onderzoek van de politie is afgerond is dan ook geen sprake. "Dat zou veel te voorbarig zijn. We willen eerst zijn verhaal afwachten en pas op basis daarvan een besluit nemen."