HOOFDDORP - Alex Ferguson denkt dat José Mourinho uitstekend in staat zou zijn om hem op te volgen bij Manchester United. 

"Hij kan overal trainer zijn, absoluut, zonder enige twijfel. Ik doe geen voorspellingen over wat er zal gebeuren bij deze club", zei de zeventigjarige Schot tegen ITV4.

"Natuurlijk zal ik hier niet eeuwig doorgaan, maar het staat buiten kijf dat José overal kan werken. Ik had nooit gedacht dat iemand zonder ervaring als topvoetballer zulke successen als trainer zou kunnen behalen. Maar met zijn sterke persoonlijkheid compenseert hij heel veel."

Ferguson is onder de indruk van de erelijst van de Portugees. "En dan te bedenken dat hij nog vijftig moet worden, hij ligt twintig jaar achter op mij. Als Mourinho zo doorgaat, verovert hij 42 prijzen. Krankzinnig, toch?"

De afgelopen jaren maakte Mourinho geen geheim van zijn wens om ooit nog eens in de Premier League te werken. Zijn contract bij Real Madrid loopt medio 2016 af.

"Mijn loopbaan is tot nu toe bijna perfect. Ik zou sowieso nog eens een keer de Champions League willen winnen met een Engelse club", zei Mourinho.