HOOFDDORP - De relatie tussen Ferrari-president Luca di Montezemolo en Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, is er niet beter op geworden na het ‘inhaalincident’ met in de hoofdrol Sebastian Vettel.

Di Montezemolo heeft zich er mateloos aan geërgerd dat Ecclestone het meteen opnam voor Vettel, die Jean-Eric Vergne tijdens de Braziliaanse Grand Prix zou zijn gepasseerd onder een gele vlag-situatie.

De Brit noemde het een schande dat Ferrari middels een brief om opheldering vroeg bij de internationale autosportfederatie FIA. Die instantie oordeelde dat er niets onrechtmatigs was gebeurd en dat Vettel - en dus niet Ferrari-coureur Fernando Alonso - in de annalen gaat als wereldkampioen 2012.

“Je moet respect hebben voor hoogbejaarden, zij weten vaak niet wat ze zeggen”, zegt Di Montezemolo in La Gazzetta dello Sport over de 82-jarige Ecclestone. “Op een bepaalde leeftijd is het niet meer te doen om een bepaald beroep uit te oefenen.”

Verwarring

Alonso vindt het overigens terecht dat zijn team zich vorige week richtte tot de FIA.

“Op internet doken filmpjes op, dat leidde tot veel verwarring bij fans. Zij hebben recht op duidelijkheid”, vertelt de Spanjaard aan Autosport.

“We kregen een antwoord en ik denk dat het nu gedaan is met alle ophef. Zelf heb ik er niet veel aandacht aan besteed, maar ik vind wel dat de supporters recht hadden op een antwoord.”

In Duitsland werd er schande gesproken over de actie van Ferrari om het ‘inhaalincident’ aan te kaarten. “Ach, dat zal wel. Op straat word ik door iedereen een gladiator of een samoeraikrijger genoemd.”