LOS ANGELES - David Beckham heeft zaterdag in stijl afscheid genomen van de Amerikaanse voetbalcompetitie. De Engelse superster prolongeerde met Los Angeles Galaxy de titel in de Major League Soccer.

De ploeg uit Los Angeles was voor eigen publiek in de finale met 3-1 te sterk voor Houston Dynamo. Beckham wil op 37-jarige leeftijd nog één keer op avontuur gaan, het liefst bij een club die in de Champions League speelt.

Houston Dynamo nam kort voor rust de leiding via Calen Carr. Na een uur maakte Omar González gelijk en kort daarna zette aanvoerder Landon Donovan uit een strafschop LA Galaxy op voorsprong.

In blessuretijd maakte Robbie Keane, die andere ster van de thuisclub, de 3-1. Beckham kreeg vervolgens nog een publiekswissel van coach Bruce Arena

Beckham werd zes keer kampioen van Engeland met Manchester United en veroverde de Spaanse titel met Real Madrid.

''In mijn laatste duel met Manchester werd ik kampioen, bij mijn laatste optreden bij Real Madrid gebeurde hetzelfde. En nu hier in Amerika opnieuw.

"Dat is geweldig. Dit succes went nooit. Het spelen van beslissende wedstrijden is steeds weer een belevenis. Ik zou het allemaal graag nog een keer meemaken.''

Over zijn afscheid van Los Angeles. ''Ik hoop dat de mensen er van hebben genoten dat ik hier heb gespeeld.''