ROTTERDAM - Ronald Koeman heeft de familiestrijd met broer Erwin ruimschoots gewonnen.

Feyenoord had in de Kuip geen enkele moeite (2-0) met RKC Waalwijk, waardoor Ronald Koeman als winnende coach het veld afstapte.

Grote man bij het goed spelende Feyenoord was opnieuw Graziano Pellè. De uitblinkende Italiaan scoorde beide doelpunten, tot groot plezier van alle vrouwelijke supporters die op de speciale Ladies Night waren afgekomen.

Feyenoord startte flitsend op de kletsnatte grasmat, waardoor de bal amper normaal rolde. Al binnen een kwartier misten Ruben Schaken en Lex Immers beiden tot tweemaal toe in kansrijke positie.

Blessuretijd

Ook na die sterke start domineerde Feyenoord. RKC kwam er nauwelijks aan te pas. Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena heersten op het middenveld en op de vleugels ging doorlopend dreiging uit van Ruben Schaken en vooral Jean-Paul Boëtius. Daarnaast was de balvaste Pellè in de spits steeds aanspeelbaar.

Toch duurde het tot in de blessuretijd van de eerste helft voordat Feyenoord eindelijk op de dik verdiende voorsprong kwam. Op aangeven van Clasie won Pellè een kopduel van Henrico Drost. De Italiaan knikte de bal beheerst achter doelman Jeroen Zoet: 1-0

Loodzwaar

Feyenoord zette na rust het goede spel voort op de loodzware grasmat. Doelman Zoet behoedde RKC voor een ruimere achterstand door sterk in te grijpen bij een actie van Schaken.

Na nog geen kwartier moest ook Zoet zich gewonnen geven. Opnieuw tekende Pellè voor het doelpunt van Feyenoord. Het was al de tiende competitietreffer van de Italiaan.

RKC kwam ondertussen in het stuk nauwelijks voor. Pas in de slotfase moest doelman Kostas Lamprou tot tweemaal optreden. Eerst bij een schot van de verder onzichtbare Teddy Chevalier, daarna bij een kans van invaller Mart Lieder.